Oppstart trening

Postet av Veldre Friidrett den 5. Des 2018

Styret i Veldre Friidrett nedsatte onsdag kveld en ressursgruppe som skal utvikle klubben videre og inn i 2019. Det tas sikte på oppstart av faste treninger i yngres avdeling f.o.m. mai på Sveum Idrettsplass. 
Styret ber samtidig om at de som er interessert i å bidra eller kjenner noen som kan tenkes å bidra tar kontakt. Ressursgruppa har neste møte ultimo Januar.

Ressursgruppa består av styret samt Thomas Pedersen, Per Bergsvein Støen og Ove Andreassen.

(Styret: Aud Jovall, Ole Peder Jensen, Miroslaw Baran og Tor Gotaas)
Ressursgruppe!

Postet av Veldre Friidrett den 16. Nov 2018

Veldre Friidrett har siden 1945 stått for et allsidig aktivitetstilbud til barn, ungdom og voksne i Ringsaker. 

Mange har tilhørt klubben og vært aktive utøvere store deler av sitt liv. Fremdeles har veteranene ukentlig trening på Sveum, og eldstemann på 80 år er vanskelig å slå nå som før. Klubben har helt til det siste stilt mange lag i Holmenkollstafetten. Flere av ungdommene var blant de beste i landet i sin gren. 

Men viktigere enn resultater er gleden, samholdet, tilhørigheten og fellesskapet fysisk aktivitet sammen med andre skaper. Dette gir en ballast i livet som er god å ha med seg.
Mottoet til klubben er «Veldre Friidrett. Bare vinnere». Dette forsøker vi å etterleve uten tanke på prestasjonsnivå.

Det siste året har klubben opplevd følgende av et generasjonsskifte. Når selv «mimreklubben pluss 67» legges ned grunnet for høy alder/få medlemmer står det klart for oss at yngre krefter trengs. I 2018 har vi ikke klart å tilby organisert trening på Sveum. Styret er også redusert. Vi ser på situasjonen som midlertidig, og mener bestemt at det finnes både personer som kan og vil drifte klubben videre og barn og ungdom som er fristet av friidrett. 

Vi håper å etablere ei ressursgruppe som kan bistå på veien videre. Fordelene ved å involvere seg er langt større enn ev. ulemper. Vi kan love

            - en klubb med ordnet og god økonomi

            - et komplett friidrettsanlegg på Sveum i Brumunddal med klubbhus, lager og utstyr

            - kontinuitet/overlapp med tidligere styremedlemmer

            - gode rutiner for trening sommer og vinter og for våre egne arrangement 

            - lite eller ikke noe dugnadsarbeid

Oppgaven for det nye styret blir i hovedsak å organisere treninger på Sveum og bistå de aktive i konkurranser for de som ønsker det. Jobben er uten krav til tidligere erfaring og lite tidkrevende. Litt entusiasme og kreativitet tar oss langt. Det skal lite til for å oppnå mye. 

Vi inviterer til oppstartmøte i ressursgruppa onsdag 5. desember kl. 19.00 i Veldrebua i vestre sving på Sveum. Dette er et uforpliktende møte der alle kan komme med innspill og forslag eller bare være tilhørere. 

Velkomne til alle som ønsker et aktivt friidrettslag!

Nov. 15. 2018

Kontaktperson: leder Veldre Friidrett, Aud Jovall, mob. 99 64 97 99
Snøkuten

Postet av Veldre Friidrett den 16. Sep 2018

Se innbydelse her.

Veldre Friidrett er stolte av å kunne invitere til Snøkuten for 40. gang. Vi tviler på at det er mange løpskaruseller i Norge som slår oss på det antallet. Men i alle disse årene er det deltakerne, og ikke arrangøren, som har holdt liv i karusellen. I all slags vær har løpere møtt fram en tirsdagskveld i måneden i vinterhalvåret for å løpe, jogge eller gå rundene i Veldreåsen. Fordelene er åpenbare: frisk luft gir god søvn og mental balanse, ei treningsøkt er alltid nyttig, en månedlig konkurranse passer inn i opplegget, kombinasjonen mellom bevegelse og gode samtaler er fantastisk, bikkja og barnevogna kan bli med på turen, Norges beste folkehelsetiltak? etc. Selv ikke blant dem som har falt på isen, kollidert med andre i mørket eller blitt slått på målstreken er det sure miner.


Vi ønsker nye og tidligere deltakere vel møtt til jubileumssesongen!
Veldremila

Postet av Veldre Friidrett den 10. Aug 2018

Velkomne til Veldremila torsdag 23. august! For 38. gang arrangerer Veldre Friidrett 10.000 m baneløp på Sveum i Brumunddal.
Vi ønsker å opprettholde et tilbud som ellers ikke ofte arrangeres. Mange ønsker å teste formen eller få ei fin treningsøkt gjennom 25 runder på fast dekke sammen med andre. 

Starten går kl. 18.30. Det er ingen forhåndspåmelding og vi tar imot deltakere helt fram til start. Startkontingenten er kr. 80,- for de med lisens. Uten lisens er prisen kr. 100,-. Det er ei klasse for damer og ei for menn. Premiering til beste dame og mann, i tillegg er det uttrekspremier blant alle deltakerne. Det er rundeteller for de raskeste, ellers er de andre ansvarlige for å telle egne runder selv.

Vi håper mange har lyst på en aktiv og hyggelig kveld på Sveum.
Treninger

Postet av Veldre Friidrett den 22. Mai 2018

Grunnen er at vi i lengre tid har hatt vanskeligheter med å finne personer som er villige til å ta på seg verv i laget. Vi har derfor ikke klart å drifte laget og følge opp de aktive på en tilfredsstillende måte. Vi beklager situasjonen og håper at den blir kortvarig. 

Alle som ønsker å trene friidrett er velkomne til gratis å benytte tilbudet i Hamar Idrettslag. Her kan de være en del av ei større gruppe i et godt miljø. Moelven Idrettslag, friidrett tilbyr også gode treningsmuligheter. 

Dersom noen ønsker å bruke litt tid og krefter på å gjenoppta treningene på Sveum vil styret selvfølgelig gi full støtte til dette. F.eks. kan noen foreldre danne en treningskomité som kan samarbeide med styret slik at aktiviteten  gjenopprettes. Både Veldremila og Snøkuten vil bli arrangert som vanlig.

 

Kontaktperson for spørsmål / forslag / initiativ er Aud Jovall, mob. 99 64 97 99, e-post aud.jovall@outlook.com 
Dugnad

Postet av Veldre Friidrett den 30. Apr 2018

Torsdag 3. mai blir det dugnad på Tommelstad. Som vanlig skal vi rydde gardsplassen og spise kringle etterpå. Vi håper mange kan møte i lengre eller kortere tid fra kl 16.00.
Lerøy-samlingen

Postet av Veldre Friidrett den 18. Apr 2018

Bli med på Lerøy-samlingen på Lillehammer søndag 13.mai. Les mer her: https://www.friidrett.no/k/oppland-og-hedmark/nyheter/leroysamling-pa-lillehammer-13.mai/
STAFETT FOR LIVET

Postet av Veldre Friidrett den 20. Mar 2018

EN STAFETT I SOLIDARITET MED DE KREFTRAMMEDE

Veldre Friidrett ønsker å samle et lag som kan delta i arrangementet Stafett for Livet på Sveum 26. – 27. mai i år. Staffetten er ingen konkurranse. Deltakerne løper ikke mot hverandre. Tvert i mot jogger eller går de med hverandre som en symbolsk handling med alle de som er rammet av kreft eller er pårørende til mennesker med sykdommen. Stafettpinnen skal være i bevegelse i 24 timer som et symbol på en lidelse som aldri hviler og et menneskesinn som aldri får fred. Vi håper mange har lyst til å bli med oss i denne annerledes stafetten i solidaritet med alle dem som er angrepet av kreft.

Stafett for Livet, eller Relay For Life, ble startet i 1985 og er nå verdens største ikke-kommersielle arrangement med 3,6 millioner deltakere i 5000 byer i 29 land. Over 700 000 nåværende og tidligere kreftpasienter er med. Norge deltar for andre gang i år. Som et av sju steder i landet er Sveum Idrettspart i Ringsaker valgt som arena for stafetten. Det forteller mye om det lokale engasjementet.

Sveum vil i døgnet under arrangementet framstå som et festivalområde med scene for underholdning og informasjon, telt for de deltagende lag og mange mennesker på løpebanen i den farten de selv ønsker. Vi blir en flokk av friske eller syke barn, unge og voksne, alle med en felles holdning av forståelse og fellesskap og et ønske om å bidra til bekjempelse av en svært alvorlig sykdom.

 Blir du med?

Ta kontakt med Mirec Baran, mob. 95 48 47 00, mirbaran@online.no    

eller Aud Jovall, mob. 99 64 97 99, aud.jovall@outlook.com
Veldrestafetten avlyses!

Postet av Veldre Friidrett den 20. Mar 2018

VI BEKLAGER AT

VELDRESTAFETTEN 2018 

DESSVERRE MÅ AVLYSES

PGA FOR MYE SNØ!

Dokumenter til årsmøte 2017

Postet av Veldre Friidrett den 10. Mar 2018

Her finner dere saksliste og årsberetning til årsmøte 2017.

Årsmøte avholdes torsdag 15. mars kl 19 i friidrettsbua på Sveum.

Følg lenkene:

Saksliste     Årsberetning     Filarkiv for årsmøte
Årets siste Snøkut

Postet av Veldre Friidrett den 7. Mar 2018

Nydelig " Snøkutvær" og god stemning preget årets siste løp av Snøkuten. Trivelig avslutning hvor alle jubilanter og de som har fullført 4 løp fikk sin oppmerksomhet. Neste år er det jubileum  40 ÅR! Dette borger for stor deltagelse.

I alt har 152 deltagere deltatt i årets Snøkut. jevnt fordelt mellom herrer og damer. Av disse var det 102 som har fullført 4 eller flere løp.

Se resultatet fra siste løp her.
Sommerleir i friidrett

Postet av Veldre Friidrett den 24. Feb 2018

Bli med på sommerens høydepunkt – SOMMERLEIR I FRIIDRETT for ungdommer mellom 14-17 år.

Sommerleir 2018 blir arrangert 24. - 28. juni i Skien og på Skien Fritidspark.

Sommerleir arrangeres for 20. år i regi av Norges Friidrettsforbunds ungdomskomité. Dette er en uke fylt med morsomme aktiviteter som lagkonkurranser, diskotek, stafetter og friidrettstrening med dyktige trenere.

Leiren er et flott sosialt arrangement og et perfekt sted å skaffe seg nye venner!

Hvor
Leiren arrangeres i Skien og Skien Fritidspark, som ligger 3 km utenfor Skien sentrum på Klosterskogen ved Travbanen. Fra Oslo tar det ca 2 timer i bil til Skien fritidspark. Hotell fritidsparken ligger midt i hjertet av Skien Fritidspark. Hotell fritidsparken består av 52 hotellrom og 10 enkle leiligheter, slik at vi skal sove godt under leiren. Hotellet ligger i fredelige omgivelser med et mangfold av aktiviteter og flott natur rett utenfor døra, blant annet en flott friidrettsbane vi skal benytte.

Det blir satt opp buss 24. juni som kjører fra Gardermoen, Oslo S og Drammen samt fra Lillehammer like etter Veidekkelekene avsluttes. Det er også mulig å komme seg dit på egenhånd. Les mer om hvordan man kommer seg til Skien HER.

Pris

  • Før 15. april: kr. 2850,-
  • Før 15. mai: kr. 3000,-

Prisen inkluderer alt av kost og losji alle dagene på leiren.

Påmelding og informasjon

Gå til friidrett.no for mer informasjon om leiren. 
KLIKK HER for påmelding.

 

Ta kontakt med oss dersom det er spørsmål. Kontaktinformasjon finner du på friidrett.no, i påmeldingsskjemaet og på vår facebook-side.

-- 
Beste helsing

Kristiane
Tlf: 90168269


Sommerleirsjef
Til alle foreldre / foresatte og andre som er glad i Veldre Friidrett og sunn, allsidig aktivitet i et godt miljø

Postet av Veldre Friidrett den 23. Jan 2018

Styret i Veldre Friidrett henvender seg til foreldre/foresatte, aktive/passive medlemmer og alle andre  som kan tenke seg å bidra til å drifte klubben videre framover. Vi har i flere år erfart at det er vanskelig å komme i kontakt med personer som er villige til å ta på seg verv i laget. Derfor henvender vi oss til dere på denne måten. Det er umulig for oss å drifte Veldre Friidrett uten et styre. Alternativet er å legge laget passivt, dvs. at tilbudet til alle de som ønsker å trene og konkurrere avsluttes, og vi vil ikke lenger kunne motta div. driftstilskudd fra Ringsaker kommune og andre.

Helt siden 1945 har Veldre Friidrett vært en viktig og stabil aktør i kulturlivet i distriktet. Mange kjente navn i toppen av norsk friidrett startet karrieren i dette laget. Blant mange andre har f.eks. veteranene dominert aldersklassene over 35 år i «en mannsalder». Helt fram til det siste har vi hatt barn og ungdommer som hevder seg helt i teten i Norge. Men enda viktigere er alle de som har blitt kjent med gleden over fysisk aktivitet en kortere eller lengre periode, de som har fått med seg nyttig lærdom gjennom konkurranser, og ikke minst opplevelsen av å tilhøre et godt og aktivt sosialt miljø. Vi lever opp til mottoet vårt, «Veldre Friidrett, bare vinnere.» Det vil være trist om dette nå tar slutt.

Det er ingen omfattende og tidkrevende jobb vi ber om hjelp til. Mange forbinder kanskje verv i et styre med en endeløs rekke av dugnader. I Veldre Friidrett har vi god økonomi. Det er allerede en frivillig stab som tar seg av hoveddugnaden, som er å arrangere vinterkarusellen Snøkuten.  En kveld på vårparten ber vi om hjelp fra medlemmene for å rake/rydde en gardsplass på Tommelstad gard ved Hamar. Jobben er vanligvis unnagjort på 3 timer og avsluttes alltid på en hyggelig måte med kaffe og kringle.

Tidligere medlemmer av styret er villige til å bidra med støtte til nye styremedlemmer så lenge det er nødvendig. Dette betyr at det tidligere styret samarbeider med det nye om alle oppgavene. Vanligvis avholder vi ca. 8 styremøter pr år.

Nå i slutten av januar har vi behov for å fylle vervet som leder, sekretær, styremedlem og oppmann for de yngste.

Veldre Friidrett avholder årsmøte for 2017 15. mars, ref. hjemmesida vår. Vi ber om at de som ønsker å ta litt ansvar i en vanskelig situasjon eller trenger mer informasjon tar kontakt med Frank Tore Berntsen,  frank-tore@hotmail.com eller Aud Jovall, aud.jovall@outlook.com.

På forhånd takk!

 

Januar 2018

Frank Tore Berntsen

Leder Veldre Friidrett
Til alle foreldre / foresatte

Postet av Veldre Friidrett den 23. Jan 2018

Til alle foreldre / foresatte og andre som er glad i Veldre Friidrett og sunn, allsidig aktivitet i et godt miljø.  

Styret i Veldre Friidrett henvender seg til foreldre/foresatte, aktive/passive medlemmer og alle andre  som kan tenke seg å bidra til å drifte klubben videre framover. Vi har i flere år erfart at det er vanskelig å komme i kontakt med personer som er villige til å ta på seg verv i laget. Derfor henvender vi oss til dere på denne måten. Det er umulig for oss å drifte Veldre Friidrett uten et styre. Alternativet er å legge laget passivt, dvs. at tilbudet til alle de som ønsker å trene og konkurrere avsluttes, og vi vil ikke lenger kunne motta div. driftstilskudd fra Ringsaker kommune og andre.

Helt siden 1945 har Veldre Friidrett vært en viktig og stabil aktør i kulturlivet i distriktet. Mange kjente navn i toppen av norsk friidrett startet karrieren i dette laget. Blant mange andre har f.eks. veteranene dominert aldersklassene over 35 år i «en mannsalder». Helt fram til det siste har vi hatt barn og ungdommer som hevder seg helt i teten i Norge. Men enda viktigere er alle de som har blitt kjent med gleden over fysisk aktivitet en kortere eller lengre periode, de som har fått med seg nyttig lærdom gjennom konkurranser, og ikke minst opplevelsen av å tilhøre et godt og aktivt sosialt miljø. Vi lever opp til mottoet vårt, «Veldre Friidrett, bare vinnere.» Det vil være trist om dette nå tar slutt.

Det er ingen omfattende og tidkrevende jobb vi ber om hjelp til. Mange forbinder kanskje verv i et styre med en endeløs rekke av dugnader. I Veldre Friidrett har vi god økonomi. Det er allerede en frivillig stab som tar seg av hoveddugnaden, som er å arrangere vinterkarusellen Snøkuten.  En kveld på vårparten ber vi om hjelp fra medlemmene for å rake/rydde en gardsplass på Tommelstad gard ved Hamar. Jobben er vanligvis unnagjort på 3 timer og avsluttes alltid på en hyggelig måte med kaffe og kringle.

Tidligere medlemmer av styret er villige til å bidra med støtte til nye styremedlemmer så lenge det er nødvendig. Dette betyr at det tidligere styret samarbeider med det nye om alle oppgavene. Vanligvis avholder vi ca. 8 styremøter pr år.

Nå i slutten av januar har vi behov for å fylle vervet som leder, sekretær, styremedlem og oppmann for de yngste.

Veldre Friidrett avholder årsmøte for 2017 15. mars, ref. hjemmesida vår. Vi ber om at de som ønsker å ta litt ansvar i en vanskelig situasjon eller trenger mer informasjon tar kontakt med Frank Tore Berntsen,  frank-tore@hotmail.com eller Aud Jovall, aud.jovall@outlook.com.

På forhånd takk!

 

Januar 2018

Frank Tore Berntsen

Leder Veldre Friidrett
ÅRSMØTE

Postet av Veldre Friidrett den 22. Jan 2018

Styret i Veldre Friidrett kaller inn til årsmøte for 2017 torsdag 15. mars 2018 i friidrettsbua på Sveum kl. 19.00.

Frasigelse av verv meldes Frank Tore Berntsen innen 1. mars. Årsmøtepapirer legges ut på hjemmesida innen 8. mars.

Vel møtt!
Høydeprosjekt i Hedmark og Oppland

Postet av Veldre Friidrett den 18. Jan 2018

Vi har gleden av å invitere til et treningsprosjekt i høyde med Birger Søyland som trener.

Oppstart allerede onsdag 24. januar. 

Det blir treninger hver onsdag i Stangehallen så lenge vintersesongen pågår.  Treninga starter kl 19.00 og deltagerne møter ferdig oppvarmet. (En kan varme opp i hallen på sprintstripa fra kl 18.30).

I sommerhalvåret vil treningene avholdes i Hamar Idrettspark og på Stampesletta i Lillehammer, eller Gjøvik Stadion, forutsatt at det er deltagere fra begge kretser.

Det vil være en egenandel på kr 80,-  pr trening/utøver.  Birger fører liste på hvem som deltar etter hver trening og kretsen fakturer klubbene kvartalsvis.  Aldersgrense 13 år. 

Vi kommer til å opprette en gruppe for de involverte på messenger, der informasjon og beskjeder blir gitt.  Derfor er det ønskelig at de som ønsker å delta i prosjektet eller foresatt blir med i denne gruppa.

Dag Kåshagen

Utviklingsansvarlig Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus friidrettskretser